جهت سئو تضمینی سایت پزشکان | طراحی سایت اختصاصی | برندینگ پزشکان | افزایش بیمار | با ما تماس بگیرید 021.91300463

بهترین پیج » کور رنگی چیست؟ علائم کور رنگی
کور رنگی چشم

عناوین محتوایی که می خوانیم .

اکثر افراد رنگ‌های محیط پیرامون را به صورت یکسان می‌بینند. اما برخی از افراد در تشخیص بعضی از رنگ‌ها مشکل دارند و دید متفاوتی نسبت به رنگ‌ها خواهند داشت. به این حالت کور رنگی گفته می‌شود. کور رنگی معمولا یک اختلال وابسته به کروموزوم X و ارثی است که در آن چشم‌ها نمی‌توانند رنگ‌ها را به خوبی تشخیص دهند. از آنجایی که رنگ‌ها نقش مهمی در زندگی روزانه دارند، در فعالیت‌های روزمره افرادی که به این بیماری مبتلا هستند تداخل ایجاد می‌شود. در ادامه به توضیحات بیشتری در رابطه با کور رنگی می‌پردازیم.

کور رنگی چیست؟

کور رنگی زمانی رخ می‌دهد که فرد نمی‌تواند به صورت عادی رنگ‌ها را ببیند؛ چون بعضی از سلول‌های مخروطی موجود در چشم او به درستی عمل نمی‌کنند یا از بین رفته‌اند. سلول‌های مخروطی، تصویر و نور را به محض ورود به چشم پردازش می‌کنند. سپس سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌کنند و این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا رنگ‌ها را درک نمایید. در صورتی که این سلول‌ها ناکارآمد شوند، ممکن است در درک روشنایی رنگ‌ها یا دیدن تفاوت بین آن‌ها مشکل داشته باشید. کور رنگی معمولا به دلیل جهش ژنتیکی رخ می‌دهد.

کور رنگی چگونه است؟

بعضی از افراد فکر می‌کنند که همه کسانی که به کور رنگی مبتلا هستند، توانایی دیدن هیچ رنگی را ندارند. در حالیکه این طرز فکر غلط است و اکثر کسانی که به این عارضه دچار هستند طیف وسیعی از رنگ‌ها را می‌بینند، اما برخی از رنگ‌ها را متفاوت از رنگ اصلی خواهند دید. کور رنگی هر دو چشم را به صورت یکسان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کور رنگی خفیف

یک چشم عادی دارای سه سلول مخروطی است. افراد مبتلا به کور رنگی خفیف هر سه سلول مخروطی را دارا هستند، اما یکی از آن‌ها به درستی کار نمی‌کند. در این صورت فرد یک طیف یا رنگ را متفاوت می‌بیند. کور رنگی خفیف دارای درجات مختلفی است و در هر فرد به شکلی متفاوت بروز پیدا می‌کند. برخی از افراد در نور کافی رنگ‌ها را به صورت دقیق می‌بینند، اما در نور کم نمی‌توانند آن‌ها را تشخیص دهند. برخی دیگر از افراد نیز هم در نور کم و هم در نور زیاد قادر به تشخیص برخی از رنگ‌ها نخواهند بود.

کور رنگی شدید

کور رنگی شدید نوع نادر این عارضه است که فرد مبتلا به آن توانایی دیدن هیچ رنگی را ندارد. در این صورت فرد همه رنگ‌ها را به صورت خاکستری می‌بیند.

تست کور رنگی خلبانی

برخی از شغل‌ها دارای حساسیت زیادی هستند که خلبانی هم یکی از این مشاغل محسوب می‌شود. پیش از اینکه خلبانان وارد این عرصه شوند، باید برخی تست‌ها و آزمایش‌ها را انجام دهند که یکی از آن‌ها تست کور رنگی می‌باشد. این تست برای خلبانان نظامی از اهمیت بیشتری برخوردار است و در صورتی که نتوانید در آن قبول شوید، اجازه فعالیت به عنوان خلبان نظامی را نخواهید داشت.

درمان کور رنگی

در حال حاضر هیچ درمانی برای افرادی که به کور رنگی ارثی مبتلا هستند وجود ندارد. اما اگر دچار کور رنگی اکتسابی شده‌اید، پزشک با درمان اختلالات مسبب کور رنگی به بهبود دید شما کمک می‌کند.

لنز کور رنگی

برخی از بیمارانی که به این عارضه دچار شده‌اند، از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که این لنزها درمان محسوب نمی‌شوند و فقط برای درک و پردازش بهتر رنگ‌ها به مغز کمک می‌کنند. برای نوعی کوررنگی در جدول که با نام دالتونیسم شناخته می‌شود، لنز کور رنگی قابل استفاده است.

عینک کور رنگی

ممکن است تاکنون نام عینک کور رنگی به گوشتان خورده باشد. این عینک‌ها به افراد مبتلا به کور رنگی خفیف کمک می‌کنند تا رنگ‌ها را بهتر تشخیص دهند. این عینک‌ها، کنتراست میان رنگ‌ها را افزایش می‌دهند تا بیماران تفاوت‌ها را واضح‌تر احساس کنند. البته با وجود این عینک فرد نمی‌تواند رنگ جدیدی ببیند؛ چون این وسایل نمی‌توانند مشکل موجود در سلول‌های مخروطی را برطرف نمایند. پیش از خرید عینک کور رنگی با پزشکتان مشورت کنید و مطمئن شوید که این روش برای شما موثر است.

ارسال یک دیدگاه

2 × یک =

همراه ما باشید آیا میخواهید آخرین مشاوره رایگان پزشکان برای شما ارسال شود؟ خیر بله