جهت سئو تضمینی سایت پزشکان | طراحی سایت اختصاصی | برندینگ پزشکان | افزایش بیمار | با ما تماس بگیرید 021.91300463

بهترین پیج » روش های جایگزین ایمپلنت

عناوین محتوایی که می خوانیم .

در صورتی که قصد جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته خود را دارید، احتمالا اولین روشی که به ذهنتان می‌رسد، ایمپلنت دندان است. اگر چه ایمپلنت به عنوان مطمئن‌ترین و بهترین روش برای کاشت دندان به شمار می‌رود، اما تنها روش نیست. امروزه علم دندانپزشکی تا حدی پیشرفت کرده که روش‌های گوناگونی برای کاشت دندان غیر از ایمپلنت به وجود آمده است که سریع‌تر و کم هزینه‌تر از ایمپلنت هستند. روش‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت به گونه‌ای هستند که اگر کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستید یا توانایی پرداخت هزینه‌های آن را ندارید، می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید و دندان‌های از دست رفته خود را جایگزین نمایید. در ادامه به معرفی روش جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت می‌پردازیم.

جایگزین ایمپلنت چیست؟

همانطور که می‌دانید، ایمپلنت دندان بدون مشکل نیست و این روش مشکلات و عوارضی به همراه خواهد داشت. از طرف دیگر برای انجام این روش باید دارای برخی شرایط جسمی باشید؛ برای مثال اصلی‌ترین شرطی که برای جراحی ایمپلنت در نظر گرفته‌اند، تراکم کافی استخوان فک است. از این رو همه افراد نمی‌توانند کاندید مناسبی برای ایمپلنت باشند. به این افراد پیشنهاد می‌شود از روش جدید جایگزین ایمپلنت استفاده کنند. خوشبختانه امروزه روش‌های جدیدی برای جایگزینی ایمپلنت روی کار آمده است که کمتر تهاجمی هستند و بسیاری از بیماران آن‌ها را به ایمپلنت ترجیح می‌دهند. با این وجود نمی‌توان گفت که همه آن‌ها راه‌حلی مطمئن برای همه افراد می‌باشند. به همین دلیل پیش از تصمیم‌گیری باید تمامی گزینه‌های پیش رو را بررسی کنید و با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

سایر روش‌های کاشت دندان غیر از ایمپلنت معمولا ارزان‌تر از ایمپلنت هستند و در برخی موارد نیز موفقیت‌آمیز بودن آن‌ها به اندازه ایمپلنت خواهد بود. البته باید در نظر بگیرید که درمان‌های ترمیمی نمی‌توانند به صورت دائمی مشکل از دست رفتن دندان‌ها را برطرف کنند.

روش جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، با گذشت زمان روش‌های گوناگونی برای کاشت دندان بدون ایمپلنت به وجود آمد. این روش‌ها به صورت مداوم در حال تکامل و تطبیق با جدیدترین متد دندانپزشکی دنیا هستند. به همین دلیل اکثر مراجعه کنندگان ترجیح می‌دهند به جای کاشت ایمپلنت که فرآیندی زمان‌بر و پرهزینه است، از روش‌های جایگزین استفاده کنند. در ادامه به معرفی جدیدترین جایگزین دندان می‌پردازیم:

بریج دندان

بریج به عنوان بهترین جایگزین ایمپلنت شناخته می‌شود. در صورتی که یک یا دو دندان کنار هم را از دست داده‌اید، بهتر است از بریج برای پر کردن آن‌ها استفاده کنید. آن‌ها با اتصال پونتیک به روکش در دو طرف کار می‌کنند. بریج (bridge) که با نام پل ثابت نیز شناخته می‌شود، یکی از روش‌های جدید و در عین حال پرکاربرد برای کاشت دندان محسوب می‌شود. به عبارت دیگر در این روش از یک دندان مصنوعی از جنس سرامیک، مس یا طلا استفاده می‌شود که توسط دندان‌های کناری ثابت خواهد شد. در واقع دندان‌های کناری به عنوان تکیه‌گاه بریج عمل می‌کنند.

تفاوتی که بریج با ایمپلنت‌ دارد این است که در این روش برای قرار دادن پروتز نیازی به گذاشتن پایه درون لثه نخواهد بود. نحوه نصب پل ثابت به این صورت است که دندان‌های کناری به عنوان پایه ایفای نقش می‌کنند و سپس یک پل که شامل دندان مصنوعی است بر روی فضای خالی دندان‌های از دست رفته و دندان‌هایی که در دو طرف آن وجود دارند، قرار می‌گیرد. برای انجام این روش باید دندانپزشک از دندان‌هایتان قالب گیری کند و آن را به لابراتوار ارسال نماید تا دندان‌هایی مطابق با سایر دندان‌ها برای شما طراحی و ساخته شود.

بریج با ایمپلنت

در صورتی که چند دندان خود را از دست داده‌اید، بهتر است از بریج با ایمپلنت‌ استفاده کنید. در این روش دندان‌های اطراف دندان از دست رفته باید با ایمپلنت کاشته شده باشند. در نتیجه به عنوان تکیه‌گاه بریج عمل می‌کنند. به علاوه در این روش یک روکش نیز بر روی دندان‌های اطراف شکاف قرار داده می‌شود. مزایای این روش جایگزینی دندان عبارتند از:

  • عدم نیاز به جراحی
  • ظاهری طبیعی و شبیه به ایمپلنت دندان
  • در مقایسه با ایمپلنت، مقرون به صرفه تر است.

البته بریج با ایمپلنت‌ دارای معایبی نیز می‌باشد که به شرح زیر هستند:

  • تمیز کردن زیر بریج کار دشواری است؛ به همین دلیل به مراقبت زیاد احتیاج خواهد داشت.
  • در صورتی که از بریج نامناسب استفاده شده باشد، با گذشت زمان دندان‌های مجاور نیز دچار آسیب می‌شوند.
  • دندان‌های کنار دندان تحت درمان برای قرارگیری روکش باید کمی تراشیده شوند و این موضوع احتمال عفونت را افزایش خواهد داد.

روکش دندان

روکش دندان همان دندان مصنوعی ثابت بدون ایمپلنت است. در این روش با کمک عکس‌های کامپیوتری و رادیوگرافی از دندان شما عکس سه بعدی گرفته می‌شود. دندانپزشک با مشاهده و بررسی این عکس‌ها، مکان دقیقی برای قرار دادن دندان انتخاب می‌کند. در نهایت نیز متخصص بدون احتیاج به برش لثه و قرار دادن پیچ، دندان را به لثه متصل می‌کند. البته روکش دندان زمانی قابل استفاده است که دندان اصلی شما از دست نرفته باشد. دندانپزشک می‌تواند با استفاده از کپی برداری از دندان اصلی و عکس‌های سه بعدی، دندان جدیدی برای شما بسازد و بدون نیاز به جراحی آن را در مکان مخصوص خود قرار دهد. در ابتدا ممکن است دندانپزشک از یک دندان ثابت بدون ایمپلنت ۶ ماهه برای شما استفاده کند و بعد از گذشت این زمان، روکش دائمی را جایگزین آن نماید.

دندان مصنوعی (پروتز متحرک)

در گذشته تنها روشی که برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شد، دندان مصنوعی یا پروتز متحرک بود. این روش با معایب زیادی از جمله کیفیت پایین، اشکال در نحوه صحبت کردن و جابجایی زیاد همراه بود. ممکن است دیده باشید که کسانی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند نمی‌توانند برخی حروف را به خوبی تلفظ کنند. در صورتی که از روش‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت استفاده شود، این معایب برطرف شده و مزایای زیادی به همراه خواهد داشت. البته پروتز متحرک این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا به سرعت دندان‌های از دست رفته خود را بازگردانید. علاوه بر این قدرت جویدن و لبخند زدن در ملاء عام را به شما برمی‌گرداند. اگر نگاهی به فیلم کاشت دندان بدون ایمپلنت بیندازید متوجه می‌شوید که دندان‌های مصنوعی دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس تعداد دندان‌های از دست رفته، انتخاب خواهند شد.

فلیپر

فلیپر نیز یکی از روش‌های جایگزین ایمپلنت به شمار می‌رود. در این روش از یک پروتز موقت با ظاهری طبیعی استفاده می‌شود که به کناره فضای خالی دندان متصل می‌شود. فلیپر به سقف دهان می‌چسبد و از جابجایی سایر دندان‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین در این روش نیازی به استفاده از گیره‌های فلزی نیست و به راحتی می‌توان آن را در دهان قرار داد. اگر چه فلیپرها دارای مزایایی مانند ساخت سریع و مقرون به صرفه بودن هستند، اما معایب زیر را نیز به همراه خواهند داشت:

  • ماندگاری زیادی ندارند.
  • طبیعی به نظر نمی‌رسند.
  • برای تمیز کردن باید آن‌ها را از دهان خارج کرد.
  • نیاز به تعویض خواهند داشت.

ارسال یک دیدگاه

4 × سه =

همراه ما باشید آیا میخواهید آخرین مشاوره رایگان پزشکان برای شما ارسال شود؟ خیر بله

جهت مشاوره رایگان اطلاعات خود را وارد کنید.

نام و نام خانوادگی
شهر خود را انتخاب کنید(ضروری)