دنچر دندان چیست
از دست دادن دندانهای طبیعی به خصوص با بالا رفتن سن بسیار رایج است. اگر شما هم دندانهای خود را از دست دادهاید و به دنبال بهترین روش برای جایگزین کردن آنها میگردید، گزینههای زیادی پیش روی شما قرار دارند که دنچر دندان یکی از آنها است. اور دنچر نوع خاصی از ایمپلنت دندان محسوب میشود که مزایای زیادی برای بیماران به همراه دارد و میتواند تعداد بیشتری از دندانهای آنها را جایگزین کند. به طور کلی اوردنچر، دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت میباشد. اگر نمیدانید اوردنچر چیست، این مقاله را از دست ندهید. در ادامه اطلاعاتی در رابطه با دنچر دیجیتالی و قیمت اوردنچر بر پایه ایمپلنت به شما ارائه میدهیم.
اوردنچر دندان چیست؟
سوال اکثر افرادی که به فکر جایگزین کردن دندانهای از دست رفته خود هستند این است که overdenture چیست؟ اگر تاکنون از دندان مصنوعی استفاده کردهاید، حتما میدانید که این پروتزها در زمان صحبت کردن یا غذا خوردن مشکلاتی را ایجاد میکنند. چرا که احتمال لق شدن آنها موقع سرفه و عطسه و لیز خوردن هنگام صحبت کردن وجود دارد. دنچر ایمپلنت این مشکلات را برطرف میکند و برای همه کسانی که دندانهای خود را از دست دادهاند مناسب است.
به طور کلی اوردنچر همان پروتز دندان مصنوعی میباشد که با کمک ایمپلنت حمایت میشود و یکی از بهترین روشهای ترمیم دندان به شمار میرود. در نتیجه در دهان ثابت میماند و در زمان خنده یا صحبت تکان نمیخورد. برای انجام این روش از بریج کامل دندان استفاده میشود و تنها به تعداد کمی ایمپلنت نیاز است. از این رو زمان، آسیبهای پس از جراحی و قیمت اوردنچر کاهش مییابند. مهمترین نکتهای که در رابطه با این روش وجود دارد این است که این پروتزها مزایای پروتزهای متحرک و ایمپلنتهای دندانی را با هم دارند.
دنچر دیجیتالی چیست؟
اگر با نام دنچر دیجیتالی روبرو شده باشید، حتما این سوال به ذهنتان خطور میکند که دنچر دیجیتال چیست؟ اوردنچر دیجیتالی به پروتزهایی گفته میشود که با یک فرآیند دیجیتالی و با کمک مجموعه وسیعی از دادهها تولید میشوند. در ساخت این نوع پروتز از اسکنرهای سه بعدی استفاده شده و دندان به طور کامل اسکن میشود. سپس تصویری که به دست میآید به کامپیوتر منتقل میشود و نرمافزارهای مرتبط، با استفاده از عکس اسکن شده یک طرح سه بعدی ارائه میدهند که با کمک آن میتوان فک بیمار، محل تماس با سطح جونده، دندانهای مجاور و … را بررسی کرد و بهترین و مناسبترین دندان را طراحی نمود. سپس دستور ساخت پروتز به دستگاه میلینگ ارسال میشود و این دستگاه در کمتر از ۱۰ دقیقه دنچر را با کمک بلوکهای سرامیکی میسازد. این در حالی است که درمان با روش سنتی به حداقل سه جلسه نیاز دارد.
قیمت اوردنچر دندان
اکنون که متوجه شدید دنچر چیست، حتما دوست دارید در رابطه با هزینههای آن اطلاعاتی به دست آورید. هزینه اوردنچر تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که هر یک از آنها به نوعی میتوانند منجر به افزایش یا کاهش هزینه نهایی این روش شوند. در ادامه به عوامل موثر بر قیمت اوردنچر دندان میپردازیم:
جنس پروتز
یکی از مهمترین و مناسبترین عواملی که روی قیمت اور دنچر تاثیر میگذارد، جنس پروتز است. پروتزهای اکریلیک قیمت متفاوتی نسبت به سایر مواد دارند. البته ظاهر و دوام آنها نیز متفاوت است.
برند ایمپلنت
ایمپلنتهایی که توسط برندهای شناخته شده و معتبر تولید میشوند، هزینه بیشتری خواهند داشت. اما تکنولوژی و جنس این برندها میتواند در نحوه قرارگیری پروتز در استخوان فک و بهبود رشد استخوان در اطراف ایمپلنت تاثیرگذار باشد.
جراحیهای جانبی
گاهی اوقات بیمار به جراحیهای جانبی مثل سینوس لیفت یا پیوند استخوان نیاز دارد. این جراحیهای جانبی بر روی هزینه اوردنچر فک پایین و بالا تاثیر میگذارند و آن را افزایش میدهند.
تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز
تعداد ایمپلنتهایی که برای نگه داشتن اوردنچر مورد نیاز هستند نیز یکی دیگر از این عوامل میباشند. هر چه تعداد ایمپلنتها بیشتر باشد، قیمت نهایی این روش افزایش مییابد.
نوع اتچمنت اتصال بین ایمپلنت و پروتز
نوع اتچمنتی که باعث اتصال پروتز و ایمپلنت میشود میتواند یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت دنچر دندان باشد. اتچمنتهای بار تکنیک نسبت به سایر اتچمنتها هزینه بالاتری به همراه دارند، اما از پایداری و راحتی بیشتری برخوردار هستند.
تفاوت هزینه اوردنچر فک پایین و بالا
هزینه اوردنچر فک بالا و پایین با هم متفاوت است و علت آن نیز تفاوت ساختاری این دو فک میباشد. به طور کلی برای اینکه فک بالا بتواند استحکام و پایداری لازم را برای دنچر فراهم کند، به ایمپلنتهای بیشتری نیاز دارد. چون استخوان فک بالا نرمتر است و تراکم کمتری نسبت به فک پایین دارد. همین مسئله منجر به افزایش قیمت اوردنچر فک بالا میشود؛ زیرا به تعداد ایمپلنت بیشتری نیاز دارد. در مقابل، فک پایین تراکم استخوان بالاتری دارد؛ در نتیجه به تعداد ایمپلنت کمتری نیاز دارد و هزینه نهایی این روش را کاهش میدهد. علاوه بر این ممکن است پیچیدگی جراحی فک بالا بیشتر باشد و به جراحیهای جانبی مانند سینوس لیفت نیاز داشته باشد که این موارد هزینه اوردنچر را افزایش میدهند.
طول عمر اوردنچر
طول عمر اوردنچر دندان معمولا زیاد است. به طور کلی بخشهایی از این درمان که داخل فک قرار گرفتهاند، برای تمام عمر ماندگاری دارند. اما بخش خارجی پروتز ممکن است بعد از گذشت چند سال به تعویض نیاز داشته باشد. این زمان ممکن است به ۱۵ سال هم برسد. در صورتی که بیمار دچار کاهش وزن شود یا در ساختار دهان او تغییراتی ایجاد گردد، احتمال اینکه تعویض پروتز در فواصل کمتری انجام شود زیاد است.
به طور کلی طول عمر و دوام این روش بر اساس نوع آن، ۱۸ ماه تا ۵ سال تخمین زده میشود. پزشکان توصیه میکنند که اگر از دنچر برای ترمیم دندانها استفاده میکنید، چند ماه یک بار برای بررسی وضعیت آن به دندانپزشکتان مراجعه کنید تا طول عمر آن افزایش یابد. از طرف دیگر در صورتی که پروتز عملکرد مناسبی داشته باشد، بیمار میتواند به مدت ۵ سال از آن بهرهمند شود که در این مدت باید چکاپ سالانه انجام دهد.