جهت سئو تضمینی سایت پزشکان | طراحی سایت اختصاصی | برندینگ پزشکان | افزایش بیمار | با ما تماس بگیرید 021.91300463

بهترین پیج » تاثیر سیگار بر ایمپلنت
تاثیر سیگار بر ایمپلنت

عناوین محتوایی که می خوانیم .

من ایمپلنت یا کاشت دندان کردم سیگاری هستم چطوری سیگار ترک بکنم

یکی از عادات بدی که در جامعه امروزی افزایش یافته است، مصرف سیگار و دخانیات است که معایب و عوارض زیادی به دنبال دارند. مطالعات متعددی که بر روی سیگار و قلیان انجام شده است، نشان داده‌اند که این مواد اثرات مضری بر روی ایمپلنت‌های دندانی خواهند داشت. بر اساس یافته‌های این تحقیق، کشیدن سیگار به طرز چشمگیری بر روی اتصال پایه ایمپلنت به استخوان فک تاثیر می‌گذارد و منجر به شکست ایمپلنت و از بین رفتن آن می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به تاثیر سیگار، قلیان و ویپ بر روی ایمپلنت بپردازیم و برایتان شرح دهیم که ایا دندانپزشک متوجه سیگار کشیدن میشود؟

تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید؟

سوالی که بسیاری از بیماران مطرح می‌کنند این است که آیا بعد از ایمپلنت میشه سیگار کشید؟ دندانپزشکان و ایمپلنتولوژیست‌ها به بیماران توصیه می‌کنند که به مدت حداقل ۱۰ روز قبل از جراحی ایمپلنت و ۳۰ روز بعد از انجام آن سیگار کشیدن را قطع کنند؛ چرا که سیگار دشمن ایمپلنت است. مانند همه جراحی‌های دیگر، برای اطمینان از بالا بودن شانس ایمپلنت برای افراد سیگاری، باید از مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های قبل و بعد از این جراحی مانند رعایت نکات غذایی و عدم مصرف دخانیات که توسط متخصص ایمپلنت یا دندانپزشک ارائه می‌شوند، تبعیت نمود. این موضوع که چند وقت بعد از جراحی ایمپلنت می‌توان سیگار کشید به میزان مصرف سیگار و شرایط بدنی هر فرد بستگی دارد.

سوال دیگری که بیماران می‌پرسند این است که تا چند روز بعد از ایمپلنت نباید قلیان کشید؟ کشیدن قلیان بعد از ایمپلنت نیز مانند سیگار بعد از ایمپلنت است. توصیه می‌شود که به مدت یک الی سه ماه پس از جراحی از استعمال دخانیات و سیگار خودداری کنید تا شانس موفقیت این روش افزایش پیدا کند. تا چند روز پس از جراحی در اطراف محل ایمپلنت، لخته خون ایجاد می‌شود که از ورود باکتری‌ها و مواد غذایی به ناحیه کاشت دندان جلوگیری می‌کنند. خالی کردن آب دهان، مک زدن، مصرف قلیان و تاثیر سیگار بر ایمپلنت به این صورت هستند که باعث شل شدن و از بین رفتن این لخته‌ها شده و منجر به ایجاد یک وضعیت دردناک به نام حفره خشک یا dry socket خواهد شد. بنابراین باید از سیگار کشیدن و قلیان کشیدن بعد از کامپوزیت دندان و ایمپلنت خودداری نمایید.

آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟

ویپ یا همان سیگار الکترونیکی اگر چه ضرر کمتری نسبت به سیگار برای ایمپلنت به همراه دارد، اما می‌تواند منجر به بروز عوارض شدید بعد از جراحی شود. بنابراین بر اساس توصیه‌های دندانپزشکان بهتر است مصرف ویپ را به مدت حداقل ۲ تا ۳ ماه به تعویق بیندازید.

دود تریاک برای ایمپلنت مضر است؟

علاوه بر سیگار، قلیان و ویپ که در بخش‌های قبل به آن‌ها اشاره کردیم، مواد مخدر مانند تریاک نیز می‌توانند منجر به بروز عفونت در لثه و اطراف ایمپلنت شوند. در این صورت نه تنها سرعت جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک کاهش می‌یابد؛ بلکه باعث افتادن پیچ موقت ایمپلنت و پس زدن آن خواهد شد. ایمپلنت نوعی فلز از جنس تیتانیوم می‌باشد که با بافت داخل دهان تطابق دارد و پس از کاشت با بافت نرم و استخوان ادغام می‌شود. در این دوره مصرف سیگار، دخانیات و مواد مخدر می‌تواند این روند را با اختلال روبرو کند و استحکام ایمپلنت را کاهش دهد. زیرا این مواد، خون‌رسانی به ناحیه ایمپلنت را کاهش می‌دهند. البته امروزه ایمپلنت‌هایی به بازار عرضه شده‌اند که خطر پس زدن ایمپلنت را در افرادی که سیگار یا دخانیات مصرف می‌کنند کاهش می‌دهند، اما همچنان باید تا مدتی مصرف این مواد را قطع کنید.

عوارض احتمالی ایمپلنت در افراد سیگاری

سیگار و ایمپلنت کاملا با یکدیگر در تضاد هستند. حتی اگر بهترین سیگار مانند سیگار wisdom را مصرف کنید، باز هم خطرات آن‌ها کاهش نمی‌یابند. سیگار کشیدن بعد از جراحی ایمپلنت اثرات مضری بر روند بهبودی و طول عمر این روش خواهد داشت. موارد زیر عوارض احتمالی ایمپلنت در افراد سیگاری هستند:

کاهش طول عمر ایمپلنت

مصرف wisdom سیگار بعد از جراحی ایمپلنت دندان، باعث کاهش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت خواهد شد. این کار خطر ناپایدار شدن یا افتادن ایمپلنت‌ را افزایش می‌دهد؛ در این صورت مجبور به استفاده از روش‌های دیگر جایگزینی دندان می‌شوید.

عفونت

سیگار کشیدن بعد از جراحی ایمپلنت می‌تواند سیستم ایمنی فرد را تضعیف کند و او را در معرض ابتلا به عفونت قرار دهد. در این صورت بافت اطراف ایمپلنت درگیر عفونت شده و آسیب می‌بیند.

عدم اتصال به استخوان

جوش خوردن ایمپلنت با استخوان در افراد سیگاری به خوبی رخ نمی‌دهد. علت آن نیز این است که سیگار یا قلیان باعث اختلال در گردش خون و اکسیژن رسانی به ناحیه تحت درمان می‌شوند و در نتیجه ادغام پیچ با استخوان ناموفق خواهد بود. در صورتی که نتوانید به مدت ۲ تا ۳ ماه بعد از جراحی سیگار کشیدن را کنار بگذارید، نه تنها جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان انجام نمی‌شود؛ بلکه شاهد افتادن پیچ موقت ایمپلنت نیز خواهید بود. بنابراین باید سعی کنید مصرف سیگار و قلیان را ترک نمایید تا زمان و هزینه‌ای که برای کاشت دندان صرف کرده‌اید، هدر نروند.

ارسال یک دیدگاه

چهار − 3 =

همراه ما باشید آیا میخواهید آخرین مشاوره رایگان پزشکان برای شما ارسال شود؟ خیر بله