از دست دادن دندانها اصلا خوشایند نیست، به خصوص زمانی که این اتفاق برای دندانهای جلو افتاده باشد. اگر چه افتادن دندانهای جلو در کودکان طبیعی است و ظاهری بامزه برای آنها ایجاد میکند، اما افتادن این دندانها در بزرگسالان نه تنها زیبایی لبخند آنها را تحت تاثیر قرار میدهد؛ بلکه بر روی عملکرد فرد در زمان غذا خوردن نیز تاثیر منفی خواهد داشت. زیبایی لبخند به میزان زیادی به دندانهای جلو وابسته است. در صورتی که این دندانها از دست بروند، در زمان لبخند زدن کاملا نمایان میشوند و نمیتوان آنها را پنهان کرد. در زمان شکستن یا افتادن دندان جلو باید سریعا برای پر کردن فضای خالی آن اقدام کنید تا زیبایی لبخند خود را بازگردانید. افتادن دندان جلو به دلایل مختلفی مانند تصادف، وارد شدن ضربه، عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و … رخ میدهد. دلیل این مشکل هر چه باشد، اکثر دندانپزشکان استفاده از ایمپلنت را پیشنهاد میکنند.
با نگاه کردن به تصاویر ایمپلنت دندان جلو متوجه میشوید که این دندانها از نظر ظاهری درست همانند دندانهای طبیعی هستند. چون طراحی آنها به صورتی است که مانند دندان طبیعی قسمتی از آن داخل لثه و بخشی از آن بیرون قرار بگیرد. در نتیجه نمیتوان ایمپلنت دندان جلو نی نی سایت را از دندانهای طبیعی تشخیص داد. در ادامه با ما همراه باشید تا به مراحل ایمپلنت دندان جلو اشاره کنیم.
مراحل ایمپلنت دندان جلو
اگر فیلم ایمپلنت دندان جلو را ببینید، متوجه میشوید که این درمان دارای مراحل گوناگون و تقریبا طولانی میباشد که برای هر یک از این مراحل باید به صورت جداگانه به دندانپزشک خود مراجعه کنید:
مشاوره و معاینه
پیش از کاشت ایمپلنت باید جهت مشاوره و معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید تا از سلامت شما مطمئن شود. در این مرحله برای اندازهگیری استخوان از اشعه ایکس کمک گرفته میشود. در این زمان قیمت ایمپلنت دندان جلو فک بالا نیز مشخص خواهد شد. دندانپزشک توصیه میکند که چند روز اول بعد از جراحی یک رژیم غذایی نرم برای خود در نظر بگیرید تا فشار زیادی به جای خالی دندان کشیده شده یا ایمپلنت جدید وارد نشود. بنابراین بهتر است پیش از جراحی برای خرید غذاهای نرم مثل سوپ، پنیر و سیب زمینی اقدام کنید.
پیوند استخوان
در افرادی که برای کاشت ایمپلنت دندان جلو به کشیدن دندان نیاز دارند، در صورت سالم بودن استخوان در همان روز ایمپلنت گذاشته میشود. اما در صورتی که یک عفونت بزرگ در دهان وجود داشته باشد یا تراکم استخوان به اندازه کافی نباشد، قرار دادن ایمپلنت باید به زمان دیگری موکول شود. در این موارد بیمار به پیوند استخوان در ناحیه تحت درمان نیاز خواهد داشت. در صورت انجام پیوند استخوان تا زمان بهبودی کامل نباید برای قرار دادن ایمپلنت اقدام شود.
جراحی ایمپلنت
در این مرحله برای قرار دادن ایمپلنت دندان جلو اقدام میشود. فیکسچر با جراحی درون استخوان قرار میگیرد. بر اساس عوامل مختلف دندانپزشک تصمیم میگیرد که ایمپلنت را در زیر لثه قرار داده و به آن اجازه بهبودی دهد یا بلافاصله از کلاهک درمانی استفاده کند. زمان معمول برای جوش خوردن ایمپلنت با استخوان ۴ تا ۶ ماه خواهد بود که این زمان به کیفیت استخوان بستگی دارد.
قرار دادن اباتمنت
در صورتی که دندانپزشک پایه ایمپلنت دندان جلو را در زیر لثه قرار دهد، بعد از سپری کردن دوره بهبودی میتوان یک اباتمنت بر روی آن قرار داد. اباتمنت یک کلاهک گرد و کوچک است که به ایمپلنت وصل میشود. به عبارت دیگر اباتمنت بخشی از ایمپلنت میباشد که از خط لثه بیرون میزند و تاج نهایی نیز بر روی آن قرار میگیرد. این مرحله برای بهبودی به دو هفته زمان نیاز دارد تا بتوان دندان مصنوعی را بر روی آن قرار داد.
قالبگیری از دندان
بعد از اینکه ایمپلنت دندان جلو به اندازه کافی با استخوان ادغام شد و بافت لثه اطراف اباتمنت نیز بهبود یافت، عکس ایمپلنت کامل دندان توسط دندانپزشک گرفته میشود. علاوه بر این دندانپزشک در این مرحله با کمک شما رنگ دندان را انتخاب کرده و از بایت قالبگیری میکند. این مواد توسط آزمایشگاه و با هدف ایجاد دندان نهایی ساخته میشوند.
قرار دادن روکش یا تاج
پس از گذشت ۱۰ الی ۱۴ روز، دندان نهایی شما آماده شده و به کلینیک دندانپزشکی ارسال میشود. در مرحله نهایی، روکش یا تاج بر روی لثه قرار داده میشود و میتوانید از دندان جدید خود لذت ببرید.
عوامل موثر بر طول درمان ایمپلنت دندان جلو
عوامل مختلفی بر ایمپلنت دندان جلو نی نی سایت تاثیرگذار هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- دوام و کیفیت ایمپلنت مورد استفاده
- آمادگی ذهنی و وضعیت سلامت روان بیمار
- وضعیت سلامت جسمانی عمومی مراجعه کننده
- کاشت اصولی و دقیق پایه ایمپلنت داخل استخوان فک
- سبک زندگی بیمار (تحصیل و شغل)
- وجود مشکلات دندانی مانند پوسیدگی و عفونت
- میزان تراکم استخوان فک
- تغذیه و رژیم غذایی روتین بیمار
- میزان تخصص دندانپزشک
- نوع سیستم مورد استفاده در ایمپلنت
- تکنیک مورد استفاده برای کاشت دندان
- روش کاشت ایمپلنت توسط ایمپلنتولوژیست
- نیاز به سینوس لیفت پیش از جراحی
- نیاز یا عدم نیاز به جراحی پیوند استخوان
- سرعت ادغام ایمپلنت و استخوان
- میزان توجه مراجعه کننده به توصیههای مراقبتی بعد از درمان برای کاهش عوارض ایمپلنت دندان جلو
ایمپلنت دندان جلو چقدر طول میکشد
کل پروسه ایمپلنت دندان جلو از ابتدا تا انتها ممکن است چند ماه به طول بینجامد. بخش بزرگی از این زمان برای سپری کردن دورههای بهبودی و رشد استخوان فک طی میشود. بر اساس نوع روش انجام شده و شرایط خاص شما، گاهی اوقات دندانپزشک مراحل مختلف ایمپلنت را با هم ترکیب میکند. پس از اینکه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفت، باید بافتهای لثه موجود در اطراف آن ترمیم شوند. در نهایت نیز از یک روکش دندانی که ظاهری بسیار طبیعی دارد برای ترمیم دندان استفاده خواهد شد. باید در نظر داشته باشید که هر یک از این مراحل به حداقل چند روز تا چند ماه زمان برای بهبودی نیاز دارند؛ به همین دلیل نباید انتظار نتیجه فوری از این درمان داشته باشید.