امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی این امکان برای انسانها فراهم شده است تا با استفاده از روشهای جدید پزشکی برای برطرف کردن نقصهای صورت خود اقدام کنند و از داشتن چهرهای زیبا لذت ببرند. علاوه بر این، از این روشها میتوان برای درمان بیماریها و مشکلات مختلف استفاده کرد. یکی از محبوبترین عملهای زیبایی که در سطح جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است، جراحی بینی میباشد. لازم به ذکر است که در سالهای اخیر اکثر متقاضیان با هدف زیبایی برای انجام رینوپلاستی اقدام کردهاند. این در حالی است که پزشکان معتقدند این جراحی باید جنبه درمانی داشته باشد و پیش از جراحی باید ساختار بینی مراجعه کننده با نهایت دقت مورد بررسی قرار بگیرد تا مشاورهها و راهنماییهای لازم بر اساس خواسته بیمار از نتیجه جراحی، وضعیت او و … ارائه گردند.
سوالی که برای اکثر متقاضیان به وجود میآید این است که آیا جراحی بینی خطرناک است؟ این روش چه عوارضی به دنبال دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به سوالات شما در رابطه با عوارض عمل بینی در دراز مدت بپردازیم.
عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟
ممکن است در برخی از موارد، جراح زیبایی به متقاضیان خود پیشنهاد دهد که عمل بینی نکنید. رینوپلاستی دارای محدودیت است و همه افراد نمیتوانند آن را انجام دهند، حتی اگر با هدف درمان باشد. به طور کلی عمل بینی برای افراد زیر خطرناک است:
ابتلا به کم خونی
یکی از محدودیتهایی که برای عمل جراحی بینی وجود دارد، ابتلا به کم خونی است. از این رو جراح پیش از عمل، انجام آزمایش خون را برای شما تجویز میکند. انجام رینوپلاستی برای کسانی که به کم خونی شدید دچار هستند، خطرناک میباشد. به افرادی که کم خونی حاد ندارند نیز توصیه میشود پیش از عمل برای درمان اقدام کنند تا وضعیت آنها کمی بهبود یابد. سپس جراحی را انجام دهند تا از عوارض آن در امان باشند.
ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
انجام رینوپلاستی برای کسانی که دچار مشکلات قلبی و عروقی هستند باید با احتیاط انجام شود. اگر چه انجام آن منجر به برطرف کردن نقصهای ساختاری میشود و بهبود تنفس و کاهش فشار به قلب را به همراه دارد؛ اما وجود بیماری قلبی محدودیتهای زیادی را به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال افراد مبتلا به این بیماریها نمیتوانند تحت بیهوشی کامل قرار بگیرند؛ چون ممکن است دیگر به هوش نیایند. از این رو متخصص در ابتدا وضعیت بینی فرد را مورد بررسی قرار میدهد و در صورتی که جراحی بینی برای سلامتی او الزامی بود، راهکارهایی را در پیش میگیرد تا از عوارض و مشکلات مربوط به قلب و عروق جلوگیری کند.
قطعا این دسته از بیماران باید برای انجام جراحی تحت نظر پزشک معالج باشند و پرونده پزشکی مرتبط با بیماری قلبی را به جراح بینی ارائه دهند. علاوه بر این تا زمانی که متخصص قلب و عروق به شما اجازه نداده نمیتوانید برای انجام رینوپلاستی اقدام کنید. انجام جراحی بینی با وجود بیماری قلبی ممکن است منجر به بروز عوارض جراحی بینی در پیری شود.
مصرف مشروبات الکلی و سیگار کشیدن
اگر نگاهی به عکس عوارض عمل بینی بیندازید متوجه میشوید افرادی که سیگار، قلیان و مشروبات الکلی مصرف میکنند دوره نقاهت طولانیتری تجربه میکنند و کبودی و خونریزی زیادی را مشاهده خواهند کرد. سیگار و مشروبات الکلی به دلیل تاثیری که بر روی غلظت خون دارند، جراحی بینی را با مشکل روبرو خواهند کرد. در صورتی که به مصرف الکل و دخانیات اعتیاد دارید، تا زمانی که این مواد را ترک نکردهاید نباید به سراغ جراحی بینی بروید. الکل و دخانیات سیستم ایمنی را ضعیف میکنند و خونریزی را در حین جراحی افزایش میدهند. بنابراین جراح به شما پیشنهاد میدهد که به مدت حداقل یک ماه پیش از جراحی از مصرف الکل، سیگار و دخانیات خودداری کنید.
ابتلا به اختلالات و مشکلات تنفسی
مشکلات و اختلالات تنفسی نیز میتوانند باعث عوارض جراحی بینی بعد از چند سال شوند. اگر چه جراحی بینی منجر به برطرف کردن نقصهای ساختاری و بهبود تنفس فرد میشود، اما کسانی که دارای مشکلات جدی در ریه خود هستند، ممکن است در حین جراحی رینوپلاستی دچار مشکل شوند و انجام آن به قیمت از دست دادن جانشان تمام شود. بنابراین جراح به طور کامل وضعیت ریههای شما را مورد بررسی قرار میدهد تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کند.
ابتلا به دیابت
انجام همه نوع جراحی برای افرادی که به بیماری قند خون یا دیابت مبتلا هستند، بسیار خطرناک خواهد بود؛ چون دیابت اجازه بهبودی زخمها را نمیدهد. به همین دلیل زخمهای ناشی از جراحی رینوپلاستی در افراد دیابتی به زمان زیادی برای التیام نیاز دارند. بنابراین در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید، از انجام جراحی بینی خودداری کنید.
ابتلا به ناهنجاریها و اختلالات روحی و روانی
گاهی اوقات برخی از افراد تنها تحت تاثیر شرایط قرار میگیرند و برای جراحی بینی خود اقدام میکنند. در حالی که جراح پس از بررسی فرم ساختاری و وضعیت بینی آنها متوجه میشود که هیچ نیازی به انجام این جراحی نخواهند داشت. در صورتی که جراح متوجه شود فرد متقاضی از نظر روحی و روانی تعادل کافی ندارد یا تحت تاثیر نظر دیگران برای جراحی اقدام کرده است، قطعا انجام رینوپلاستی را به تعویق میاندازد و از زیباجو میخواهد که با یک روانشناس مشورت کند. چرا که انجام جراحی بینی غیرقابل برگشت است و فرد باید در شرایط ثبات روانی برای انجام آن تصمیمگیری کند. در غیر این صورت ممکن است بعد از انجام جراحی نیز از نتیجه ناراضی باشد.