پیدا کردن بهترین دندانپزشک، بهترین جراح عمومی، بهترین ارتوپد، بهترین متخصص گوارش، بهترین متخصص قلب و … برای کسانی که دچار درد یا اختلال در بخشهای مختلف بدن خود هستند، امری حیاتی و مهم است. سلامتی بزرگترین ثروت انسانها محسوب میشود و نباید آن را به سادگی در اختیار دیگران گذاشت. به همین دلیل انتخاب بهترین پزشک در هر زمینهای از اهمیت زیادی برخوردار است. همین موضوع باعث شده است که اکثر پزشکان به دنبال انجام تبلیغات پزشکی در فضای مجازی و جلب اعتماد بیماران باشند. البته تبلیغات در فضای دیجیتال به تنهایی کافی نیست و نمیتواند یک پزشک را به موفقیت برساند؛ چون در این مسیر باید به نکات مهم دیگری نیز توجه کند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با انواع تبلیغات پزشکی آشنا کنیم.
راهنمای تبلیغات پزشکی
معمولا اکثر افراد زمانی که با یک اختلال جسمانی روبرو میشوند، دچار اضطراب خواهند شد. این افراد با دیدن راهحل آرامتر شده و خود را برای درمان آماده میکنند. در صورتی که بتوانید مارکتینگ پزشکی را به بهترین شکل انجام داده و آن را در معرض دید بیماران قرار دهید، تعداد مراجعین خود را به طور چشمگیری افزایش خواهید داد. البته باید در نظر داشته باشید که تبلیغات نمیتوانند به تنهایی منجر به افزایش تعداد مراجعه کنندگان و جلب اعتماد بیماران شوند؛ بلکه نتیجه به دست آمده از درمان است که در این فرآیند از اهمیت زیادی برخوردار است.
تبلیغات پزشکی در وهله اول باید باعث جلب اعتماد بیماران نسبت به مهارت پزشک شوند. حالا سوالی که مطرح میشود این است که در تبلیغات پزشکی باید بر روی چه مواردی تاکید کنید؟ موقعیت مطب؟ امکانات؟ مهارت؟ تخفیف؟ قرارداد با بیمهها؟ رضایت مراجعهکنندگان قبلی؟ همه این موارد برای طراحی یک تبلیغ پزشکی میتوانند به بهترین شکل به کار روند، در صورتی که تبلیغات خود را به یک آژانس برندسازی پزشکی بسپارید.
انواع روش های تبلیغات پزشکی
قبل از پیدایش شبکههای اجتماعی، تبلیغات پزشکی به صورت سنتی انجام میشدند. اما امروزه این تبلیغات شکل دیگری نیز به خود گرفتهاند و میتوان آنها را هم به صورت سنتی و هم به صورت دیجیتال انجام داد.
تبلیغات سنتی
شما به عنوان یک صاحب کسب و کار یا یک پزشک نمیتوانید همه مردم را در یک مکان جمع کنید و تبلیغات خود را به گوش آنها برسانید. اما امروزه همچنان از روشهای سنتی کارآمدی استفاده میشود که برای تبلیغات پزشکی به کار میروند. در ادامه به دو مورد از تبلیغات پزشکی که به صورت سنتی در جریان هستند اشاره میکنیم:
بازاریابی دهان به دهان (Word Of Mouth)
در گذشته زمانی که یک شخص بیمار میشد، اطرافیانش پزشکان معتمد خود را به او معرفی میکردند. هنوز هم این مورد یکی از رایجترین روشهای بازاریابی به شمار میرود که در حوزه پزشکی کاربرد زیادی دارد. در صورتی که اعضای خانواده، فامیل یا دوستان مورد اعتمادتان، بر اساس کیفیت معاینه، برخورد، جراحی، مدت زمان معطلی در مطب و … پزشکی را به شما معرفی میکنند، احتمال مراجعه شما به او بسیار بالا است. این بازاریابی با نام بازاریابی دهان به دهان شناخته میشود که نوعی تبلیغ پزشکی سنتی است.
برای اینکه پزشکان بتوانند از این روش تبلیغاتی موثر استفاده کنند، باید کیفیت خدمات خود را بالا ببرند و برخورد مناسبی با مراجعین داشته باشند. در این صورت بیماران، پزشک را به اطرافیان خود معرفی خواهند کرد.
تراکت
حتما تاکنون با جملات وسوسه کنندهای بر روی تراکتها روبرو شدهاید. انواع تبلیغات چاپی و تراکت نیز یکی دیگر از روشهای سنتی و در عین حال کاربردی برای تبلیغ مطب پزشکان هستند. البته برای اینکه افراد نسبت به تراکت بیتوجهی نکنند باید در آن به نکته سودمند و جذابی اشاره شده باشد. متن معرفی پزشک باید به گونهای باشد که مخاطبان را جذب کند و در ذهن آنها بماند. فرض کنید قصد انجام جراحی زیبایی را دارید و در خیابان یک تراکت دریافت میکنید که مربوط به یک کلینیک زیبایی است و بر روی آن تخفیف قرار داده شده است. طبیعتا شما ترجیح میدهید به این کلینیک مراجعه کنید تا بتوانید با هزینه کمتری خدمات مورد نظر خود را دریافت نمایید.
تبلیغات دیجیتال
دنیای دیجیتال، بزرگترین تحول زندگی انسانها را رقم زد. اهمیت دنیای دیجیتال در زندگی مردم به اندازهای است که کسب و کارها و مشاغل خدماتی برای زنده ماندن و جذب مشتری به فعالیت در این فضا نیاز دارند. در واقع تبلیغات دیجیتال، موثرترین و رایجترین نوع تبلیغات در دنیای کنونی به شمار میرود. اگر در شبکههای اجتماعی فعالیت دارید، حتما تاکنون بارها با تبلیغات پزشکی روبرو شدهاید. در ادامه تبلیغات دیجیتال پزشکی را بررسی خواهیم کرد:
اینستاگرام مارکتینگ
آمار نشان دادهاند که ماهانه ۲ میلیارد نفر در شبکه پرطرفدار اینستاگرام فعالیت میکنند. همین موضوع نشان دهنده اهمیت این فضا در دنیای دیجیتال است. در حال حاضر، موثرترین نوع استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای تبلیغ پزشکان، اینستاگرام مارکتینگ میباشد. پزشکان با بازاریابی اینستاگرام میتوانند مراجعین زیادی را به سمت خود جذب کنند. قرار دادن مسابقه، برگزاری لایو اینستاگرامی و اینفلوئنسر مارکتینگ جزو رایجترین روشهای بازاریابی در این شبکه اجتماعی است که میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
طراحی و سئو سایت
اکثر افراد برای پیدا کردن سوالات خود به سراغ موتور جستجوی گوگل میروند و موضوع مورد نظر خود را جستجو میکنند. در صورتی که یک سایت به خوبی به سوالات شما پاسخ دهد، مسلما باز هم به آن مراجعه خواهید کرد. بنابراین فعالیت در بستر وب و قرار دادن محتوای مفید در این بستر، تاثیر مثبتی بر روی افزایش آگاهی از برند شما و افزایش میزان مراجعه کنندگانتان دارد.
پیامک تبلیغاتی
بازاریابی پیامکی یا SMS Marketing یک روش موثر و در عین حال کم هزینه برای تبلیغات پزشکان محسوب میشود. اکثر افراد پیامکهای تبلیغاتی را میخوانند و سپس تصمیم میگیرند نسبت به آنها بیتفاوت باشند یا خیر. در نتیجه شما نیز میتوانید برای تبلیغات کلینیک یا مطب پزشکی خود از قالب پیامک استفاده کنید. توجه داشته باشید که با معرفی امکانات جذاب یا قرار دادن تخفیفات ویژه میتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید. ارسال پیامک برای بیماران و مراجعین قبلی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. شما میتوانید با این کار بیماران قبلی خود را به مراجعه مجدد تشویق کنید.
ویدئو مارکتینگ
ویدئو مارکتینگ جزو روشهای پرطرفدار بازاریابی در حوزه پزشکی محسوب میشود. اکثر پزشکان از رضایت بیماران خود ویدیو منتشر میکنند و با این کار رضایتمندی مراجعه کنندگان و مهارت خود را به تصویر میکشند. به خاطر داشته باشید که این موضوع در تبلیغات پزشکی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چون معمولا مخاطبان و متقاضیان با دیدن نتیجه عمل به پزشک مورد نظر اعتماد میکنند. به عبارت دیگر ویدیو مارکتینگ منجر به جلب اعتماد افراد میشود. به طور کلی متخصصان زیبایی و بسیاری دیگر از پزشکان میتوانند از این روش برای تبلیغ مطب و جذب مراجعه کننده استفاده کنند.