جهت سئو تضمینی سایت پزشکان | طراحی سایت اختصاصی | برندینگ پزشکان | افزایش بیمار | با ما تماس بگیرید 021.91300463

بهترین پیج » آرتریت روماتوئید | آرتریت روماتوئید چیست؟
آرتریت روماتوئید

عناوین محتوایی که می خوانیم .

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید یکی از اختلالات مفصلی می‌باشد که افراد زیادی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. بیماری آرتریت یک بیماری التهابی مزمن بوده که مفاصل بدن به خصوص مفاصل دست‌ها و پاها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اختلال نه تنها تاثیر زیادی بر روی کیفیت زندگی افراد دارد؛ بلکه می‌تواند عملکرد روزمره آن‌ها را نیز با مشکل روبرو کند. علائم آرتریت روماتوئید شامل تورم، درد و سفتی مفاصل می‌باشند که مشکلات روحی و جسمی زیادی را برای فرد به وجود می‌آورند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی بیماری آرتریت روماتوئید و علائم آن بپردازیم.

آرتریت روماتوئید چیست؟

اکثر بیماران سوال می‌کنند که آرتریت چیست؟ آرتریت روماتوئید یا روماتیسم نوعی بیماری خود ایمنی محسوب می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه بافت‌های خودی را مورد حمله قرار دهد. روماتیسم به غشایی که اطراف مفاصل را احاطه کرده است و با نام سینوویوم شناخته می‌شود، حمله می‌کند و منجر به ایجاد درد و تورم در مفصل خواهد شد. در نهایت این بیماری باعث ضخیم شدن غشای سینوویوم، فرسایش استخوان، کشیده و ضعیف شدن رباط‌ها و تاندون‌ها و تغییر شکل مفصل می‌شود. التهابی که در نتیجه ابتلا به آرتریت روماتوئید ایجاد می‌شود می‌تواند به سایر بخش‌های بدن نیز آسیب وارد کند. در این بیماری اکثر مفاصل بیماران درگیر می‌شوند و درد می‌گیرند.

علائم آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید در افراد مختلف علائم متفاوتی دارد. بنابراین هر بیمار بر اساس شدت بیماری خود علائم متفاوتی را تجربه می‌کند. علائم این بیماری به صورت جزئی و دوره‌ای در دو طرف بدن ایجاد می‌شوند و بعد از گذشت چند هفته تا چند ماه پیشرفت می‌کنند. به دوره‌هایی که علائم RA افزایش می‌یابد، شعله‌ور شدن و به دوره‌های فروکش شدن علائم، دوره بهبودی می‌گویند. برخی از علائم آرتریت روماتوئید در زنان و مردان عبارتند از:

خستگی

یکی از اولین علائمی که در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مشاهده می‌شود، خستگی بیش از حد است. این افراد قبل از نشان دادن سایر علائم، احساس خستگی شدیدی را تجربه می‌کنند. این خستگی پیش از شروع سایر علائم به مدت چند هفته تا چند ماه در بیمار وجود دارد و کم و زیاد می‌شود. گاهی اوقات خستگی ناشی از روماتیسم با احساس بیمار بودن یا افسردگی همراه است.

سفتی مفاصل در صبح

یکی از مهم‌ترین علائم انواع آرتریت از جمله آرتروز و روماتیسم، سفتی مفاصل در صبح است. اگر از خواب بیدار شوید و احساس کنید مفاصل شما سفت شده‌اند و این سفتی بیشتر از ۳۰ دقیقه طول بکشد، احتمالا با شعله‌ور شدن RA روبرو شده‌اید. در این صورت ممکن است بعد از هر بی‌‌تحرکی طولانی مدت مثل نشستن یا چرت زدن مفاصل‌تان دچار سفتی شوند.

تورم جزئی مفاصل

التهاب جزئی باعث می‌شود که مفاصل کمی بزرگ‌تر از میزان طبیعی دیده شوند. این تورم با احساس گرما در مفصل همراه است و ممکن است چند روز تا چند هفته ادامه یابد. این عارضه با گذشت زمان نیز افزایش می‌یابد و شعله‌ور شدن بعدی ممکن است در همان مفصل یا سایر مفاصل احساس شود.

ضایعات پوستی

یکی از علائم پوستی آرتریت روماتوئید، ایجاد ضایعات پوستی است. در این نوع روماتیسم که با نام روماتیسم پوستی شناخته می‌شود، سیستم ایمنی به پوست و برخی اندام‌های داخلی مثل کلیه‌ها و ریه حمله می‌کند. علائم روماتیسم پوستی شامل درد در استخوان‌ها و مفاصل، ظاهر شدن ضایعات پوستی، افزایش قند خون و تغییر فرم انگشتان دست می‌باشد.

تب

در صورتی که بیمار تب خفیف با علائمی مانند التهاب و درد در مفاصل را تجربه کند، ممکن است به آرتریت روماتوئید مبتلا شده باشد. البته باید در نظر داشته باشید که تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتی‌گراد معمولا نشان‌دهنده عفونت یا سایر بیماری‌ها می‌باشد.

درمان آرتریت روماتوئید

هنوز درمان قطعی آرتریت روماتوئید شناخته نشده است. درمان‌های موجود نیز با هدف کاهش درد و التهاب مفاصل، به حداکثر رساندن کارایی آن‌ها و جلوگیری از آسیب به مفصل‌ها انجام می‌شوند. زمانی که با علائم این بیماری روبرو شدید، باید هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. درمان آرتریت روماتوئید شامل استفاده از داروها و ورزش کردن برای تقویت ماهیچه‌های پشتیبان مفاصل است. البته گاهی اوقات ممکن است برای تکمیل درمان به جراحی نیاز باشد. برنامه درمانی بیماران، مختص آن‌ها و بر اساس سن، پیشرفت بیماری و مفاصل مبتلا شده طراحی می‌شود. در طول معاینه، پزشک مفاصل شما را از نظر گرما، قرمزی و تورم بررسی می‌کند. علاوه بر این ممکن است رفلکس و قدرت عضلانی شما را هم مورد بررسی قرار دهد.

تفاوت استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت هر دو مفاصل را درگیر می‌کنند، اما در نوع مکانیسم پاتوفیزیولوژیک ایجاد کننده بیماری با هم متفاوت هستند. به طور کلی آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری التهابی مزمن است که مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مکانیسم‌های خود ایمنی در ایجاد این بیماری دخیل هستند. در مقابل، استئوآرتريت (OA) منجر به تحلیل رفتن مفاصل می‌شود که طی آن غضروف در مفصل تحلیل رفته و تجزیه می‌شود. یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری استئوآرتريت، فرسايش مفصل است.

اصلی‌ترین تفاوتی که این دو بیماری دارند، این است که آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی از مفاصل کوچک‌تر مانند مفاصل انگشتان آغاز شده و به مرور مفاصل بزرگتر را درگیر می‌کند. در این بیماری معمولا مفاصل به صورت قرینه در اندام‌های راست و چپ درگیر می‌شوند. اما بیماری استئوآرتریت معمولا مفاصل لگن، زانو یا انگشتان را درگیر می‌کند و برخلاف RA این درگیری می‌تواند یک طرفه باشد.

ایا آرتریت روماتوئید خطرناک است؟

انواع مختلف آرتریت شامل آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک و آرتریت سپتیک به طور مستقیم نمی‌توانند منجر به مرگ شوند، اما عوارضی که به دنبال دارند تهدیدی جدی برای سلامتی بدن محسوب می‌شوند. به عنوان مثال روماتیسم مفصلی ممکن است احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد. علاوه بر این داروهایی که برای درمان آرتریت روماتوئید تجویز می‌شوند دارای عوارضی هستند که سلامت بیمار را با چالش‌های زیادی روبرو می‌کند.

طول عمر بیماران آرتریت روماتوئید

اگر چه روماتیسم ممکن است طول عمر بیماران را بین ۳ تا ۱۰ سال کاهش دهد، اما تاثیری که این بیماری بر روی افراد می‌گذارد متفاوت است و عوامل مختلفی در طول عمر مبتلایان نقش دارند. این بیماری غیرقابل پیش‌بینی است. برخی از مبتلایان عوارض جدی و شدیدی را تجربه می‌کنند؛ در حالی که برخی دیگر زندگی سالم، طولانی و بدون عوارضی خواهند داشت. اگر چه هنوز روشی برای پیش‌بینی پیشرفت روماتیسم وجود ندارد، اما در طی سال‌های اخیر درمان‌های آن بهبود یافته و پیشرفت کرده‌اند. همین مسئله به افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید این اجازه را می‌دهد تا زندگی سالم و طولانی داشته باشند و بتوانند دهه ۸۰ یا ۹۰ زندگی خود را نیز بدون داشتن عوارض تجربه کنند. با تشخیص آرتریت روماتوئید و درمان به موقع آن می‌توانید به بهبودی زیادی دست یابید و از زندگی خود لذت ببرید.

ارسال یک دیدگاه

2 × سه =

همراه ما باشید آیا میخواهید آخرین مشاوره رایگان پزشکان برای شما ارسال شود؟ خیر بله